ua en ru

Україна і Білорусь підписали дорожню карту розвитку промислової кооперації на 2014-2015 рр

У присутності прем'єр-міністрів України і Білорусі Миколи Азарова і Михайла Мясниковича у Мінську було підписано дорожню карту розвитку промислової кооперації на 2014-2015 рр. Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України.

"Ми підписали ряд двосторонніх документів, з яких я хотів би особливо відзначити дорожню карту розвитку промислової кооперації - це надзвичайно важливий документ, у якому дуже конкретно виписані основні цілі й строки тих проектів, які ми домовилися реалізовувати разом", - наголосив Азаров.

Прем'єр-міністр України у цілому позитивно оцінив двосторонні переговори. Він зазначив, що вони пройшли плідно і конструктивно.

"Я глибоко переконаний, що у нашої співпраці гарні перспективи, гарні можливості. Ми вийшли на значний обсяг товарообігу, і я думаю, що ми його у наступному році збільшимо", - наголосив Азаров.

Крім того, у присутності глав урядів підписано ще ряд українсько-білоруських двосторонніх документів: міжурядова угода про співробітництво у галузі карантину та захисту рослин, міжвідомча угода у галузі підготовки кадрів для ядерної енергетики, міжвідомча програма співробітництва у галузі фізкультури та спорту на 2014-2015 рр., міжвідомчий протокол про взаємодію у галузі митної статистики взаємної торгівлі, міжвідомчий протокол про припинення дії міжнародних угод з питань митного врегулювання.

У свою чергу прем'єр-міністр Республіки Білорусь зазначив, що збільшенню двостороннього товарообігу також сприятимуть нові схеми підтримки промисловців. "У нас є повне взаєморозуміння, що потрібні нові схеми підтримки наших промисловців: через фінансові інструменти, через роботу лізингових компаній. І я вважаю, що необхідно зробити пріоритетною роботу над новими проектами, новими точками зростання, а вони в основному пов'язані з питаннями науково-інноваційного розвитку", - сказав Мясникович.