ua en ru

Україна хотіла б посилити співпрацю в автомобілебудуванні з Росією, - Т.Васадзе

Україна хотіла б посилити співпрацю в автомобілебудуванні з Росією. Про це заявив РБК-Україна народний депутат, президент корпорації "УкрАвто" Таріел Васадзе.
"Неможливо зробити автомобіль в одній країні - весь світ в кооперації працює. Ми хотіли б посилити кооперацію з Росією", - сказав політик. Крім того, за його словами, українські автовиробники виступають за те, щоб їхня продукція мала ті ж умови на ринку РФ, як і російська.
"Автомобілі, вироблені на Україну, мають високу ступінь присутності компонентів з Росії - від 30 до 60%. Наприклад, при виробництві "ВАЗів" у Запоріжжі і в Черкасах використовуються не менше половини російських комплектуючих", - сказав Т.Васадзе. Він нагадав, що між країнами діє зона вільної торгівлі, а політичні відносини стабілізувалися.
"В Росії вміло, розумно й ефективно ведуть регуляторну політику, прийняли програму промислового складання, програму з утилізації старих автомобілів. Ми хотіли б, щоб українська влада також займалася проблемами автомобілебудування", - підкреслив народний депутат.
Він додав, що українським підприємствам було б цікаво брати участь у російській програмі обміну старих автомобілів на нові.
Т.Васадзе зазначив, що "УкрАвто" готувала інвестиційні проекти для реалізації в Росії, але призупинила їх через світову фінансово-економічну кризу. "Поки немає можливості їх відновити", - сказав він.