ua en ru

Україна в ході деофшоризації планує приєднатися до угоди про обмін інформацією

Україна в ході деофшоризації планує приєднатися до угоди про обмін інформацією Фото: Олександр Данилюк

Це дозволить швидко обмінюватися фінансовими обліковими даними та ефективно запобігати ухиленню від сплати податків

Україна в ході деофшоризації планує приєднатися до угоди про обмін інформацією. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр фінансів України Олександр Данилюк.

"В процесі виконання доручення президента вже обговорили декілька кроків у напрямку деофшоризації. Зокрема, плануємо використовувати ті заходи, які були запропоновані ОЕСР раніше та довели свою ефективність", - йдеться у повідомленні.


Як зазначається, перш за все, робота буде вестися над приєднанням України до багатосторонньої угоди про обмін інформацією. Це дозволить швидко обмінюватися фінансовими обліковими даними та ефективно запобігати ухиленню від сплати податків.

Також планується поступовий перегляд двосторонніх угод України про уникнення подвійного оподаткування відповідно до принципів ОЕСР.

"Наразі, їм відповідають три такі угоди між Україною та іноземними державами. Крім того, будемо удосконалювати правила трансфертного ціноутворення та відповідної звітності", - зазначив глава відомства.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко розраховує, що Верховна Рада вже в цей четвер, 21 квітня, голосуватиме за законопроекти, необхідні для продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом.