ua en ru

Україна хоче залучити Червоний Хрест до переговорів з відновлення газопостачання на Донбасі

Україна хоче залучити Червоний Хрест до переговорів з відновлення газопостачання на Донбасі Фото: Павло Жебрівський

Минулого року, при допомозі Червоного Хреста, було замінено понад 3 км газової труби

Україна хоче залучити Червоний Хрест до переговорів з відновлення газопостачання на Донбасі. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

Так, Жебрівський повідомив, що провів зустріч з головою делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні Аланом Ешліманном, в ході якої обговорювалося відновлення газопостачання до Мар’їнки і Красногорівки, а також комплекс гуманітарних питань.

"Попросив пана Ешліманна задіяти увесь авторитет і статус Міжнародного Червоного Хреста для вирішення питання підключення газорозподільчої станції біля Мар’їнки", - повідомив він.

За словами Жебрівського, минулого року, при допомозі Червоного Хреста, було замінено понад 3 км газової труби, яка була пошкоджена внаслідок бойових дій.

"Залишилось підключити трубу до газорозподільної станції. На це потрібно 2 дні. Але вже рік бойовики не дають доступу до ГРС, а російська сторона в СЦКК зволікає із режимом тиші. Якщо б Червоний Хрест взяв це питання під свій контроль на усіх можливих рівнях, це була б величезна допомога мешканцям Мар’їнки і Красногорівки", - додав він.

Відновлення газопостачання до Мар’їнки і Красногорівки, а також комплекс гуманітарних питань по обидва боки лінії розмеж...

Опубліковано Павлом Жебрівським 24 травня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, сьогодні, 24 травня 2017 року, бойовики обстріляли Мар'їнку Донецької області, в результаті обстрілу евакуювали учнів однієї з шкіл міста.