ua en ru

Україна готується укласти угоди про вільну торгівлю з Канадою, Ізраїлем і Туреччиною

Україна готується укласти угоди про вільну торгівлю з Канадою, Ізраїлем і Туреччиною. Про це на брифінгу заявив міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко, передає його прес-служба.

Міністр пояснив, що актуальність цього питання пояснюється частковою втратою ринків країн СНД. За результатами минулого року експорт в СНД знизився на 31%. Разом з тим, в минулому році збільшився експорт у країни Азії (+10%), ЄС (+6%) і Африки (+1%).

"Ця динаміка посилюється і цього року. Крім того, ми відкриваємо один з найбільш потужних і перспективних ринків світу - Китай. Сьогодні мій перший заступник перебуває в КНР, де проводить серйозні переговори", - розповів Павленко.

За його словами, великі гравці міжнародного аграрного ринку висловлюють зацікавленість у посиленні співробітництва з Україною. Зокрема, готуються до укладення угоди про вільну торгівлю з Канадою, Туреччиною, Сербією, В'єтнамом, Ізраїлем.

Крім того, розглядаються можливості щодо укладення таких угод з Албанією, Єгиптом, Йорданією, Республікою Корея, Тунісом, і т. д.

Нагадаємо, МінАП також планує залучити експертів з ЄС з досвідом роботи в кооперативах з розвитку сільських територій.