ua en ru

Україна готує міжнародні позови до РФ за використання надр та інфраструктури Криму, - Тука

Україна готує міжнародні позови до РФ за використання надр та інфраструктури Криму, - Тука Фото: Георгій Тука (РБК-Україна)

Дані ретельно документуються і будуть пред'явлені в міжнародних судах

Україна готує багатомільйонні позови проти Російської Федерації за використання надр та інфраструктури анексованого Криму. Про це в інтерв'ю "Апострофу" повідомив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука.

"Готуються міжнародні позови багатомільйонні - і про використання наших надр, і про використання нашої інфраструктури, і про використання наших портів, і про нанесення екологічних збитків ... Все це готується, ретельно документується і буде пред'явлено в міжнародних судах", - сказав Тука.

За його словами, такі позови можуть розглядатися роками, оскільки з боку України в Криму немає представників у жодному державному органі, який міг би здійснювати контроль.

Нагадаємо, в кінці жовтня Україна подала до Європейського суду з прав людини другий позов проти РФ у зв'язку з подіями на Донбасі. Позов містить більше 100 свідчень свідків з великою кількістю документів.