ua en ru

Україна готова відновити торгові відносини з Іраном

Україна готова відновити торгові відносини з Іраном Фото: Геннадій Зубко заявив, що Україна готова відновити торгові відносини з Іраном

7-8 березня відбудеться засідання міжурядової українсько-іранської спільної комісії з економічного та торговельного співробітництва

Україна готова відновити торгові відносини з Іраном, зокрема, у промисловій сфері, аграрному секторі та машинобудуванні. Про це сказав віце-прем'єр-міністр України - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко під час зустрічі з надзвичайним та повноважним послом Ісламської Республіки Іран в Україні Мохаммадом Бехешті-Монфаредом, повідомляє "Урядовий портал".

"Сучасний стан українсько-іранських двосторонніх відносин не відповідає тому потенціалу, який мають наші країни. Україна зацікавлена у розвитку економічного співробітництва з Іраном", - зазначив Зубко.

Як зазначив Зубко, для України значний інтерес представляють можливості співпраці з Іраном у промисловій сфері та реалізація спільних проектів, поставки продукції галузях машинобудування, авіабудування, суднобудування, автомобілебудування, будівництва інфраструктури метрополітену та тунелів, співробітництво в інвестиційній сфері, у галузі сільського господарства, розвиток співробітництва фінансових установ.

"Ми також готові до обговорення спільних проектів у сферах енергоефективності та відновлювальних джерел енергії. Українські підприємства готові брати участь у проектах з модернізації вугільних шахт, реконструкції енергоблоків електростанцій на території Ірану", - сказав він.

Як зазначається, 7-8 березня 2016 року у Тегерані відбудеться п'яте засідання міжурядової українсько-іранської спільної комісії з економічного та торговельного співробітництва.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що іранський ринок є перспективним для просування українських товарів.