ua en ru

Україна готова приєднатися до Центру НАТО з питань енергетичної безпеки

Україна готова приєднатися до Центру НАТО з питань енергетичної безпеки Фото: Україна-Нато (twitter.comNATOinUkraine)

Центр готовий прийняти українського експерта для обміну досвідом у галузі енергетичної безпеки

Україна готова і до кінця року має намір приєднатися до Центру передового досвіду НАТО з питань енергетичної безпеки. Про це під час відвідування Центру у Литви заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, передає "Урядовий портал".

У відповідь директор Центру Гінтарас Багдонас запевнив, що готовий розширити співпрацю Центру НАТО з Україною за різними перспективними напрямами. Зокрема, це стосується навчань у контексті оборонних аспектів у сфері енергетичної безпеки, а також розроблення та видання спільних аналітичних публікацій.

Крім того, за словами директора, Центр готовий прийняти українського експерта для обміну досвідом у галузі енергетичної безпеки та участі у спільних проектах.

"Радий буду привітати український прапор біля Центру НАТО", - сказав Гінтарас Багдонас.

Також сторони обговорили необхідність проведення спільних навчань з урахуванням результатів успішно проведених командно-штабних навчань з питань захисту критичної електроенергетичної інфраструктури, які відбулися торік в Україні за підтримки Центру НАТО.

Нагадаємо, голова Військового комітету НАТО, чеський генерал Петр Павел під час візиту до України зазначив, що військовий комітет НАТО готовий надалі надавати підтримку Україні, зокрема що стосується питань надання зброї.