ua en ru

Україна готова прийняти російську гумпомощь за умови дотримання міжнародних норм, - МЗС

Міністерство іноземний справ заявляє про готовність України прийняти гуманітарний вантаж з Російської Федерації за умови дотримання міжнародних норм.

Міністерство іноземний справ заявляє про готовність України прийняти гуманітарний вантаж з Російської Федерації за умови дотримання міжнародних норм. Про це в ході брифінгу заявив спікер МЗС України Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"Перед рішенням про направлення російського гуманітарного вантажу в Україну повинні пройти результативні консультації з участю Міжнародного комітету Червоного Хреста, 3-сторонньої контактної групи і ОБСЄ з метою з'ясування реальної необхідності такої допомоги, як по номенклатурі допомоги, так і за її кількістю", - заявив Перебийніс.

За його словами, важливими умовами для початку процедури відправки такої колони є чіткі гарантії безпеки для гуманітарного вантажу та осіб, які його супроводжують, а також узгодження детального маршруту прямування вантажу і модальності його супроводу представниками Червоного Хреста.

"При врахуванні такої позиції відповідні консультації між усіма сторонами та інституціями будуть проведені найближчим часом", - заявив Перебийніс.