ua en ru

Україна готова до нового діалогу з нацменшинами щодо закону про освіту

Україна готова до нового діалогу з нацменшинами щодо закону про освіту Фото: школа (УНІАН)

Передбачається закріпити продовження перехідного періоду для поступового здійснення реформи в сфері освіти

Україна готова почати в рамках виконання закону україни "Про освіту" новий діалог з представниками національних меншин, щоб виконання закону не загрожувало збереження їх культурної спадщини і безперервності вивчення мов. Про це йдеться в повідомленні на сайті Міністерства закордонних справ України.

"Україна продовжує залишатися в рамках своїх міжнародно-правових зобов'язань. Указ президента України "Про затвердження річної національної програми під егідою комісії Україна - НАТО на 2018 рік" - це складова законодавчого поля України, через яку, зокрема, вирішується питання імплементації закону України "Про освіту", а також неухильний вектор змістовного дотримання висновку Венеціанської комісії від 11 грудня 2017 року, зокрема пункту 126", - йдеться в повідомленні

Так, Україна підтверджує свої зобов'язання сприяти вільному і всебічному розвитку громадян України, зокрема представників національних меншин.

Зазначено, що передбачається на законодавчому рівні закріпити продовження перехідного періоду для поступового здійснення реформи в сфері освіти і звільнити приватні школи від нових мовних вимог у відповідності зі статтею 13 Рамкової конвенції про захист національних меншин.

Нагадаємо, указ президента про розробку програми зміцнення державного статусу української мови буде підписаний найближчим часом.