ua en ru

Україна "глушить" російську пропаганду в 180 містах Донбасу, - Геращенко

Україна "глушить" російську пропаганду в 180 містах Донбасу, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко (rada.gov.ua)

На Донбасі почали блокувати російські телеканали

Система блокування пропагандистського мовлення "Серпанок" покриває 180 населених пунктів на лінії розмежування на Донбасі. Про це повідомила перший віце-спікер Верховної ради, представник України в гуманітарній підгрупи по врегулюванню ситуації на Донбасі Ірина Геращенко в Facebook.

Вона повідомила, що у зв'язку з тим, що в Донецьку бойовики "підсилили" телевежу новими передавачами, в мережах прифронтових населених пунктів були присутні майже 20 російських телеканалів. Ці телеканали блокує система "Серпанок", яка була розроблена українськими військовими та волонтерами.

"Також знайшли спосіб блокувати ворожі FM-станції ... Важливий крок в умовах інформаційної війни", - зазначила Геращенко.

Нагадаємо, в січні президент України Петро Порошенко підписав закон про видачу тимчасових дозволів на телерадіомовлення в зоні проведення АТО і прикордонних районах.

Порошенко схвалив внесення змін у деякі закони щодо тимчасових дозволів на мовлення в зоні проведення антитерористичної операції і прикордонних районах. Закон спрямований на забезпечення неперервності мовлення на уразливих до зовнішнього інформаційного вплива територіях.