ua en ru

Україна і Фінляндія домовилися про співробітництво правоохоронних відомств

Україна і Фінляндія домовилися про співробітництво правоохоронних відомств Фото: Арсен Аваков і голова МВС Фінляндії Петтері Орпо підписали спільну заяву

Фінляндія пропонує співпрацю в сферах забезпечення внутрішньої безпеки та управління кордонами

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков та його фінський колега Петтері Орпо домовилися про співробітництво правоохоронних відомств обох країн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МВС України.

Повідомляється, що в ході зустрічі міністри внутрішніх справ України та Фінляндії підписали спільну заяву про співробітництво правоохоронних відомств.

Петтері Орпо зазначив, що Фінляндія готова надавати Україні допомогу і в процесі євроінтеграції, і в проведенні реформи правоохоронної системи зокрема.


"Ми дуже задоволені візитом і рівнем дискусії, розпочатої з вашими експертами. Ми готові запропонувати співпрацю в сферах забезпечення внутрішньої безпеки та управління кордонами", - зазначив Орпо.

Він також підкреслив, що реформи в українській поліції вимагають багато часу і зусиль. Представник фінської поліції Кауко Аалтомаа зазначив, що процес реформування фінської поліції почався відразу після завершення Другої світової війни і триває постійно: тільки за останні шість років пройшло три реформи. Орпо підкреслив, що і в Україні реформування правоохоронної системи триватиме багато років.

Нагадаємо, Фінляндія надасть Україні 500 тис. євро гумпомощи.