ua en ru

Україна щороку платила РФ понад 200 млн доларів за зберігання відпрацьованого палива, - Насалик

Україна щороку платила РФ понад 200 млн доларів за зберігання відпрацьованого палива, - Насалик Фото: Ігор Насалик (РБК-Україна)

На своїх сховищах зберігання відпрацьованого палива у 2,5 рази дешевше

Україна щороку платила Росії понад 200 млн доларів за зберігання відпрацьованого палива. Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, повідомляє у Тwitter журналіст Євген Солонина.

Про це Насалик заявив у ході виступу з нагоди початку будівництва Центрального сховища відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП) у Київській області.

"Україна щороку платила Росії понад 200 млн доларів за зберігання відпрацьованого палива. На своїх сховищах - у 2,5 рази дешевше. І це ресурс, який переробимо на паливо в майбутньому", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що корпорація приватних зарубіжних інвестицій (OPIC), що є фінансовим інститутом розвитку уряду США, застрахує кредит на близько 250 млн доларів для розробки, будівництва та введення в експлуатацію центрального сховища відпрацьованого ядерного палива для Хмельницької, Рівненської та Южно-Української АЕС.

Проект спрямований на забезпечення незалежності України від Росії, яка все ще приймає на тимчасове зберігання відпрацьоване паливо з українських АЕС.