ua en ru

Україна щодня витрачає на армію близько 95 млн грн, - Яценюк

Україна щодня витрачає на армію близько 95 млн грн, - Яценюк Джерело фото: Reuters
Україна щодня витрачає на армію близько 95 млн грн.

Україна щодня витрачає на армію близько 95 млн грн. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк (на фото) у вівторок, 16 грудня, в ході виступу на конференції Центру європейської політики в Брюсселі, присвяченій пріоритетів нового Кабінету міністрів, передає прес-служба партії "Народний фронт".

"Наші витрати на армію величезні - близько 95 млн грн в день. Це дуже сильне навантаження для державного бюджету", - заявив він.

Яценюк нагадав, що уряд України вже оголосив свій план реформ.

"За останні дев'ять місяців ми зробили ряд кроків для стабілізації країни: взяли два пакета жорсткої економії, повністю переглянули програму пільг, скоротили ряд пільгових і соціальних програм, скоротили 10% державних службовців, щоб зменшити витрати держбюджету. Ми ввели нові податки. Ми зробили кроки до змін у регуляторній політиці, скоротили ряд контролюючих органів та їх повноважень", - зазначив він.

Прем'єр-міністр зазначив, що загальний обсяг допомоги, яку Україна отримала від МВФ, Світового банку, країн Великої сімки, становить близько 9 млрд доларів.

"Україна втратила до 20% економіки - із-за російської агресії в Криму, Донецьку і Луганську, що дуже вплинуло на стан української економіки. Промислове виробництво впало на 10%. Але, незважаючи на це, в цьому році ми зібрали на 5% більше податків і зборів, порівняно з 2013-му", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше Яценюк попросив генсека НАТО Йенса Столтенберга допомогти у формуванні нової стратегії національної безпеки України.