ua en ru

Україна і ЄС ведуть діалог щодо забезпечення безпеки польотів на схід країни

Україна і ЄС ведуть діалог щодо забезпечення безпеки польотів на схід країни Фото: Хенрік Хололей (РБК-Україна, Віталій Носач)

Діалог продовжується з метою забезпечення безпеки польотів, пов'язаних із зоною конфлікту

Україна та Європейський союз ведуть діалог щодо забезпечення безпеки польотів на схід України. Про це заявив генеральний директор з питань мобільності та транспорту Європейської комісії Хенрік Хололей, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз країни-члени Європейського союзу беруть участь у діалозі, який триває з українською стороною щодо цього питання. Українська сторона надала детальну і додаткову інформацію. Цей діалог триває з метою забезпечення безпеки польотів, пов'язаних із зоною конфлікту", - розповів Хололей.

Він зазначив, що в Європейському союзі існують дуже чіткі правила яким чином вирішувати ситуацію, пов'язану з авіаційними питаннями щодо конфліктних зон.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна писало, що Державна авіаційна служба України отримала проект бюлетеня Європейського агентства авіаційної безпеки (EASA), яким пропонується визнати небезпечними польоти в східні регіони України. Зокрема, мова йде про заборону польотів в міжнародні аеропорти "Харків", "Дніпропетровськ" та "Запоріжжя".

За інформацією РБК-Україна, в проекті бюлетеня EASA рекомендує не літати в Дніпропетровський район польотної інформації, який включає в себе, в основному, повітряний простір над Харківською, Дніпропетровською, Запорізькою, Донецькою, Луганською областями і над Кримом.

Втім, у Державіаслужби є шанс переконати EASA у відсутності необхідності закривати повітряний простір над сходом України. "Державіаслужба та аеропорти повинні показати EASA, що в регіоні зараз вживаються достатні заходи з безпеки і те, що Україна досить-таки добре контролює зону, що прилягає до зони АТО", - говорить партнер юрфірми "Анте", спеціаліст з авіаційного праву Андрій Гук.