ua en ru

Україна і ЄС проведуть консультації через результати референдуму в Британії

Україна і ЄС проведуть консультації через результати референдуму в Британії Фото: Ірина Геращенко

Україна очікує надання безвізового режиму вже цього року

Україна і ЄС проведуть консультації через результати референдуму в Британії. Про це у Facebook написала перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко.

"Головна тема дня - наслідки Brexit для України. Все ж, більш серйозні наслідки це матиме для самого ЄС, де тепер потрібно думати над вирішенням сотні питань і проблем, пов'язаних з можливим виходом Британії. Зростатимуть позиції євроскептиків в інших європейських країнах. Радітиме Кремль - розділеній і ослабленій Європі. Звичайно, хвиля цього цунамі може зачепити Украіну. Тому найближчим часом відбудуться консультації на високому рівні між Україною і ЄС щодо наслідків референдуму для наших двосторонніх взаємин", - написала вона.


Крім того, Геращенко повідомила, що Україна очікує надання безвізового режиму вже цього року.

"Украіна очікує надання безвізового режиму вже цього року, ми очікуємо, що всі відповідні процедури - слухання в комітетах і потім в сесійній залі - відбудуться в Європарламенті без зволікань і потім буде прийнято відповідне рішення на Раді ЄС", - написала Геращенко.

Крім того, вона наголосила, що незважаючи на референдум в Британії, Україна очікує й продовження спільної політики ЄС щодо санкцій проти РФ до повного виконання Мінських угод.

"Ми категорично проти будь-яких розмов про поступове зняття санкцій. Санкції в повному обсязі до повного виконання угод. Тепер, коли ЄС ще глибше занурюється у власні серйозні проблеми, нам буде ще важче відстоювати нашу позицію. Але це не привід опускати руки", - додала вона.

Нагадаємо, раніше Геращенко заявляла, що результати референдуму в Британії можуть відстрочити безвізовий режим для України.