ua en ru

Україна та ЄС схвалили порядок денний асоціації

Рада асоціації між Україною та Європейським союзом схвалила порядок денний асоціації. Про це повідомляє прес-служба секретаріату Кабінету міністрів України.

"Сьогодні Рада асоціації між Україною і ЄС схвалила оновлений Порядок денний асоціації, який буде сприяти процесу поглибленого реформування та модернізації економіки України. Будучи узгодженим між урядом України та ЄС і його державами-членами, цей документ є основним політичним інструментом реалізації та моніторингу Угоди про асоціацію", - йдеться в повідомленні.

Як розповіли в Кабміні, в порядку денному асоціації закладено практичну основу для досягнення загальних цілей політичної асоціації та економічної інтеграції у формі списку пріоритетних реформ і конкретних заходів, а також підтримки ЄС з широкого кола важливих питань, які є предметом СА, частина з яких тимчасово застосовується з 1 листопада 2014 р.

"Порядком денним асоціації також передбачено десять короткострокових заходів у сфері реформування Конституції, виборів, судової системи, боротьби з корупцією, державного управління, енергетики, дерегуляції, державних закупівель, оподаткування і зовнішнього аудиту, які є першочерговими для України", - відзначили в прес-службі.

Сторони погодилися об'єднати свої зусилля з метою ефективного виконання СА та забезпечення ретельного моніторингу цього процесу. Реалізація порядку денного асоціації буде предметом і частиною процесу щорічного звітування, моніторингу та оцінки.

Нагадаємо, Україна планує імплементувати 180 з 350 актів в рамках УА з ЄС до кінця 2017 р.