ua en ru

Україна екстрадувала російського авторитета "Омара Уфимського"

Україна екстрадувала 24 січня ц.р. російського кримінального авторитета 59-річного Омара Бекаєва, відомого в кримінальних колах на прізвисько "Омар Уфимський". Як повідомляє прес-служба Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю Міністерства внутрішніх справ України (ГУБОЗ МВС), за кордоном його давно чекають російські працівники правоохоронних органів.

Як повідомив заступник начальника ГУБОЗ МВС України Віталій Стрижак, згідно з вироком Міщанського районного суду м. Москви в Російській Федерації Бекаєва очікує 7,5 років позбавлення волі з відбуванням покарання у виправній колонії суворого режиму ».

Бекаєв, перебуваючи в міждержавному розшуку, 7 грудня 2009 р. був затриманий співробітниками управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України в Одеській області. Тоді в нього було вилучено вогнепальну зброю, що він незаконно зберігав, за що він і був засуджений Приморським районним судом Одеси до 4 років позбавлення волі.

Після звільнення авторитету з місць позбавлення волі у відношенні нього відразу застосували екстрадиційний арешт, оскільки з 2008 р. його розшукують правоохоронні органи Російської Федерації за скоєння тяжких злочинів, передбачених ч. 3 п. б ст. 163 (вимагання групою осіб за попередньою змовою, із застосуванням насильства з метою отримання майна в особливо великому розмірі), ч. 2 п. а, в, г ст. 126 (викрадення людини, вчинене групою осіб за попередньою змовою, із застосуванням насильства, небезпечного для життя, із застосуванням зброї з корисливих мотивів) Кримінального кодексу РФ.

Читайте також: Напарники "злодія в законі" Омара Уфимського екстрадовано з Одеси до Росії