ua en ru

Україна може бути більш ефективною у вирішенні конфлікту на Донбасі, - НАТО

Україна може бути більш ефективною у вирішенні конфлікту на Донбасі, - НАТО Фото: Роуз Геттемюллер (flickr.com us-mission)

В НАТО відзначили серйозні зміни у Збройних силах України

Україна може бути більш ефективною у розв'язанні збройного конфлікту на Донбасі. Таку думку на форумі з безпеки в Києві висловила заступник генерального секретаря НАТО Роуз Ейлін Геттемюлер, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, Геттемюлер відзначила серйозні зміни у Збройних силах України.

"Ми і надаємо практичну допомогу в навчанні. Зокрема, направляємо військових експертів та тренерів. Ми бачимо серйозні і вражаючі зміни у Збройних силах України. Ви можете бути більш ефективними і результативними у вирішенні конфлікту, який відбувається на Донбасі", - заявила вона.

Нагадаємо, раніше Геттемюлер заявила, що очікує на внесення поправок до українського законопроекту "Про національну безпеку" перед голосуванням у другому читанні.

"Ми в НАТО сподіваємося, що всі базові важливі принципи, які мають велике значення для України, будуть включені в остаточний текст закону. Ми раді, що він пройшов перше читання. Адже наші експерти працювали над цим законом разом з вашими", - зазначила заступник генсека НАТО.