ua en ru

Україна рухається в правильному напрямку, - президент ЄБРР

Україна рухається в правильному напрямку, - президент ЄБРР Фото: Сума Чакрабарті та Володимир Гройсман

Сума Чакрабарті підкреслив, що Україна залишається одним з найбільших об’єктів інвестування банку

Україна рухається в правильному напрямку розвитку, а прогрес реформ заслуговує на посилену увагу. Про це сказав президент Європейського банку реконструкції та розвитку Сума Чакрабарті під час зустрічі з прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом, передає прес-служба уряду.

Президент ЄБРР відзначив, що повернення України до економічного зростання – це дуже добрий знак.

"Думаю, що це дуже добра новина. Ще багато необхідно зробити і пройти довгий шлях до відновлення, але Україна рухається", - сказав Чакрабарті.

Він підкреслив, що Україна залишається серед країн - найбільших об’єктів інвестування Банку, і керівництво ЄБРР розраховує на успішну реалізацію низки вже започаткованих спільних проектів - у приватному секторі, газовій сфері, сфері муніципального та залізничного транспорту, а також у сфері реформування великих державних компаній.

"Ми віримо в Україну - як один з наших найбільших ринків. Це є потужним сигналом для інших інвесторів", - сказав президент ЄБРР.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко закликав Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) більше співпрацювати з місцевою владою.