ua en ru

Україна за два роки експортувала майже 79 тис. тонн борошна

Україна за два роки експортувала майже 79 тис. тонн борошна Фото: борошно (УНІАН)

Борошно і висівки експортуються в країни Африки, Молдову, ОАЕ, Ізраїль

В Україні у 2016/2017 маркетинговому році на зовнішні ринки було поставлено майже 79 тис. тонн борошна і висівок. Про це повідомив перший заступник голови правління ВАТ "Державна продовольча зернова корпорація України" (ДПЗКУ) Віталій Шулежко.

Зазначено, що ДПЗКУ залишається одним з лідерів експорту продукції борошномельної. Так, в сезоні 2016/201717 на зовнішні ринки було поставлено майже 79 тис. тонн борошна і висівок.

"В 2016/2017 маркетинговому році ми вийшли на лідируючі позиції серед вітчизняних компаній з постачання борошномельної продукції на зовнішні ринки. Всього було експортовано 78,9 тис. тонн, що на 46% або 24,6 тис. тонн перевищує обсяги реалізації в минулому сезоні", - зазначив Віталій Шулежко.

За його словами, корпорація відвантажує борошно і висівки в країни Африки (Ангола, Судан, Того, Беніну), ОАЕ, Молдови, Ізраїлю, які протягом останніх років залишаються основними споживачами української борошномельної продукції.

Зазначено, що в планах керівництва - розширення кола постійних партнерів та збільшення обсягів відвантажень до 95 тис. тонн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що експорт українських товарів Німеччину за I півріччя виріс до 1 млрд євро