ua en ru

Україна має виплатити позичальникам майже 13 мільярдів доларів до кінця 2019 року, - НБУ

Україна має виплатити позичальникам майже 13 мільярдів доларів до кінця 2019 року, - НБУ Фото: заступник голови Національного банку Олег Чурій

Співпраця з МВФ є критичною для виплати зобов'язань України щодо зовнішніх позик

Україна має виплатити майже 13 мільярдів доларів за основною сумою і відсотками зовнішніх позик до кінця 2019 року. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив заступник голови Національного банку Олег Чурій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Україна до кінця 2019 року повинна виплатити за основною сумою, а також у вигляді відсотків суми у приблизно 12,8 мільярдів доларів", - заявив Чурій.

Заступник голови НБУ зазначив, що співпраця з Міжнародним валютним фондом (МВФ) є критичною для виплати зобов'язань України щодо зовнішніх позик.

Нагадаємо, раніше Олег Чурій заявив, що після отримання четвертого траншу від Міжнародного валютного фонду міжнародні резерви України зростуть втричі порівняно з початком співпраці з організацією.

"З початку роботи з МВФ наші резерви зростуть майже в три рази і це дійсно дуже позитивно впливає на макроекономічну і фінансову стабілізацію", - заявив Чурій.