ua en ru

Україна має відновити виплати мешканцям окупованої частини Донбасу, - Йованович

Україна має відновити виплати мешканцям окупованої частини Донбасу, - Йованович Фото: Марі Йованович

Соціальні виплати не тільки полегшать життя людей похилого віку, а й підкреслять, що Донбас та його мешканці є частиною України, - переконана посол США

Влада України має відновити соціальні виплати мешканцям Донбасу, котрі проживають в окремих районах Донецької та Луганської областей (ОРДЛО). Про це сказала посол Сполучених Штатів Америки в Україні Марі Йованович, передає "5 канал".

На Йованович, на соціальні виплати мають право не внутрішні переселенці, які змушені були залишити свої помешкання після початку війни на Донбасі, а й ті громадяни, котрі залишились на захопленій бойовиками території.

"Соціальні виплати не тільки полегшать життя людей похилого віку, а й наголосять, що Донбас та його мешканці є частиною України", - переконана посол США.

Нагадаємо, на початку листопада голова Мінсоцполітики Андрій Рева заявив, що Міністерство знайшло рішення з перерахунку пенсій для вимушених переселенців. За словами Реви, Україна не платить пенсії жителям непідконтрольних територій через відсутність "фізичної можливості". Тому єдиним варіантом залишається виїзд в підконтрольні райони і реєстрація в якості внутрішніх переселенців.

За останніми даними Мінсоцполітики, в Україні зареєстровано понад 1,5 млн внутрішньо переміщених осіб.