ua en ru

Україна повинна повернути контроль над усіма підприємствами титанової галузі, - експерт

Україна повинна повернути контроль над усіма підприємствами титанової галузі. Про це в ході прес-конференції заявив директор аналітичної групи Da Vinci AG Анатолій Баронін, передає кореспондент РБК-Україна.

"В першу чергу Україна повинна домогтися повернення контролю над усіма підприємствами титанової галузі. Повернення активів у державну власність важливе не тільки з точки зору подальшого продажу. Необхідно враховувати, що контроль над цими підприємствами було отримано Дмитром Фірташем далеким від легітимного шляхом при активному сприянні минулої влади. Результати господарювання менеджменту Фірташа на цих підприємствах в основному незадовільні", - заявив Анатолій Баронін.

При цьому, за словами віце-президента центру досліджень корпоративних відносин В'ячеслава Бутка, продаж підприємств титанової галузі може принести Україні до 12 млрд доларів.

"Продаж підприємств титанової галузі на відкритих аукціонах. Підкреслюю, на відкритих аукціонах, а не приватизаційних конкурсах, які зазвичай обставляються всілякими умовами, щоб відсікти неугодних покупців, продаж цих підприємств дозволить залучити від 9 до 12 млрд доларів на державний бюджет України", - заявив Бутко.