ua en ru

Україна повинна провести вільні і чесні вибори, - Обама

Барак Обама обережно поставився до повідомлень про перемир'я в Києві. Американський президент вважає, що влада України повинні піти на подальші поступки.

Барак Обама обережно поставився до повідомлень про перемир'я в Києві. Американський президент вважає, що влада України повинні піти на подальші поступки, передає агентство Reuters.

"Я сподіваюся, буде дотримуватися перемир'я. Але зараз влада України повинні продемонструвати готовність до створення коаліційного уряду. Нехай кабінет буде тимчасовим, але він допоможе провести в країні вільні і чесні вибори", - заявив Обама на прес-конференції в мексиканському місті Толука.

Глава Білого дому зазначив, що кризу вУкраїні і в Сирії не можна пояснювати протиріччями між США і Росією - зараз не холодна війна, щоб розглядати світ як шахову дошку.

Раніше Обама закликав владу України не використовувати армію для вирішення політичного конфлікту. Так він відреагував на рішення підготувати антитерористичну операцію в країні, яка передбачає втручання сил Міністерства оборони.