ua en ru

Україна має приєднатися до деяких положень МС, - Янукович

Україна має приєднатися до деяких положень Митного союзу (МС), інакше вона багато втратить в економічному плані. Про це заявив Президент України Віктор Янукович сьогодні в Ашгабаті, передає радіо "Свобода".

"Ми добре розумiємо: якщо ми не знайдемо iнструменту спiвпрацi з МС, ми можемо багато втратити, що сьогоднi неприпустимо для економiки України. I ось про це йшлося, йшлося про те, що нашi пропозицiї, якi ми обговорюємо вже кiлька рокiв поспiль, вони зводяться до того, що нам треба приєднуватися до деяких положень МС, до тих правил, якi є в МС, i ми з ними маємо рахуватися", - заявив Янукович.

За словами глави держави, тему взаємодiї України з МС вiн обговорив iз росiйським колегою Володимиром Путiним у рамках самiту глав держав-членiв СНД.

Янукович зазначив, що це питання не полiтичне, а "питання виживання".

Крім того, як заявив Янукович, не лише економічні інтереси України постраждають, якщо вона не рахуватиметься з деякими положеннями МС, але і це об'єднання також постраждає від відсутності України.

"Товарообiг України з МС перевищує 60 млрд дол, i замислитися над цим i знайти рiшення ми зобов'язанi", - зазначив голова держави.

Читайте також: Україна і МС домовилися про підготовку експертами плану по мінімізації взаємних торгових бар'єрів