ua en ru

Україна і МС домовилися про підготовку експертами плану по мінімізації взаємних торгових бар'єрів

Митний союз (Росія, Білорусія і Казахстан) і Україна до квітня-травня 2013 р. проведуть інвентаризацію діючих бар'єрів у взаємній торгівлі на предмет їх істотного скорочення і в середньостроковій перспективі їх ліквідації. Про це повідомив на прес-брифінгу за підсумками першого засідання координаційної групи "Діалог з торгових питань" міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко. "Ми глибоко переконані, що даний підхід сприятиме суттєвій активізації торговельного обміну між нашими країнами", - зазначив він.

Порошенко вказав, що перші кроки в цьому напрямку вже зроблено. Так, наприклад, Україна скасувала обмеження на імпорт сірників.

У свою чергу міністр з торгівлі Євразійської економічної комісії (ЄЕК) Андрій Слєпнєв повідомив, що на засіданні сторони домовилися про підготовку експертами плану по мінімізації взаємних торгових бар'єрів. За його словами, таких бар'єрів дуже багато, близько десятка з кожного боку. Слєпнєв зазначив, що при вирішенні даних питань навряд чи можна використовувати якийсь універсальний спосіб вирішення - кожна міра вимагає окремого підходу. За його словами, ряд заходів, можливо, не вдасться скасувати.

Читайте також: Україна і РФ підписали угоду про реадмісію і протокол про поставки товарів за виробничою кооперацією в 2012 р