ua en ru

Україна має перейти на цифрове мовлення для протидії інформаційних диверсій РФ, - Порошенко

Україна має перейти на цифрове мовлення для протидії інформаційних диверсій РФ, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Перехід на цифрове мовлення дозволить протидіяти використанню українських частот російськими каналами

Президент України Петро Порошенко під час наради закликав Нацраду з питань телебачення і радіомовлення та Міністерство інформаційної політики прискорити перехід України на цифрове мовлення. Це дозволить протидіяти інформдиверсіям з боку Росії, передає прес-служба президента.

"Хотів би звернутися, користуючись присутністю голови Нацради з питань телебачення і радіомовлення, щоб у нас загроза проведення інформаційних диверсій з використанням аналогового сигналу телебачення не була виправданням подальшого продовження аналогового мовлення українських мовників", - наголосив Порошенко.

За його словами, для протидії Росії необхідно використовувати свої технології, а для переходу до якісного цифрового мовлення українських мовників, в тому числі і вздовж кордону, обов’язково треба приймати відповідні рішення щодо переходу на цифрове мовлення.

"Прохання, щоб ми доопрацювали терміново разом з урядом і за безпосередньою участю Міністерства інформаційної політики систему переходу на "цифру" і не прикривали бездіяльність постійним продовженням дії сигналу. Є достатньо часу, є державна політика, є ефективне використання частот, яке ми побачили, в тому числі через застосування і перехід України до частот четвертого покоління", - зазначив президент.

За його словами, весь частотний ресурс України використовувався максимально ефективно. Також президент доручив СБУ відслідкувати місця найбільшого проникнення на українську територію медійного телевізійного сигналу.

Нагадаємо, як повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, Україна може заблокувати російське аналогове та цифрове телерадіомовлення вздовж усього українсько-російського кордону, використавши спеціальну технологію.