ua en ru

Україна повинна інвестувати в модернізацію вугільних шахт, - Гройсман

Україна повинна інвестувати в модернізацію вугільних шахт, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Крім того, держава повинна інвестувати в безпеку праці шахтарів

Глава Кабінету міністрів України Володимир Гройсман заявив, що держава повинна інвестувати в модернізацію шахт і безпеку праці шахтарів. Про це він заявив під час години запитань до уряду у Верховній Раді, передає "Урядовий портал".

Крім того, за його словами, держава повинна прораховувати можливість продажу шахт і залучення нових господарів на вугільні підприємства.

"Нам потрібно навчитися самим видобувати газ, добувати вугілля, нарощувати потужності - робити все, щоб ми стали експортером енергоресурсів", - зазначив Гройсман.

Нагадаємо, 26 жовтня у Львівській області на шахті сталося обвалення породи. Працівники з травмами різного ступеня важкості госпіталізовано у Червоноградську міську лікарню. Обставини події з'ясовуються. Постраждали троє чоловіків - 30-річний та 28-річний жителі Сокальського району, а також 32-річний житель Жовківського району.

Зазначено, що поліція За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) Кримінального кодексу України. Проводиться досудове розслідування.