ua en ru

Україна домовилась про спрощення візового режиму з Кувейтом

Україна домовилась про спрощення візового режиму з Кувейтом Фото: Кувейт (facebook)

Віза буде оформлятися в аеропорту Кувейту

Україна матиме спрощений візовий режим із Кувейтом. Про це домовились під час зустрічі президент України Петро Порошенко та Емір держави Кувейт шейх Сабах Аль-Ахмад Аль-Джабер Ас-Сабах, передає прес-служба глави держави.

"Було досягнуто домовленість щодо спрощення візового режиму на основі взаємності та включення України до переліку держав, громадянам яких візи оформлюються в міжнародному аеропорту Кувейту або в електронному вигляді. Такий крок має сприяти активізації контактів ділових кіл та відкрити додаткові можливості для національних туристичних галузей", - йдеться у повідомленні.

Також під час зустрічі сторонами було обговорено можливості більш тісної співпраці двох країн в рамках міжнародних організацій та підтримки Кувейтом зовнішньополітичних ініціатив України. Йшлося також про перспективи взаємодії в рамках непостійного членства Кувейту в Раді безпеки ООН у 2018–2019 роках, зокрема щодо питання миротворчої місії ООН на окупованій частині Донбасу, та членства України в Раді з прав людини ООН у 2018-2020 роках.

Емір держави Кувейт підкреслив, що його країна послідовно виступає проти будь-якої агресії щодо держав.

Нагадаємо, нещодавно Петро Порошенко підписав указ №65/2018 про введення на один рік безвізового режиму в'їзду в Україну та транзиту для громадян Республіки Македонія.