ua en ru

Україна домовилася з США про постачання обладнання для сховища ядерних відходів

Україна домовилася з США про постачання обладнання для сховища ядерних відходів Фото: Україна домовилася з США про постачання обладнання для сховища ядерних відходів

На сховище буде зберігатися відпрацьоване ядерне паливо з трьох українських АЕС

Державне підприємство "Енергоатом" домовився з американською компанією Holtec International про поставки спеціального технологічного обладнання для будівництва сховища ядерних відходів. Про це повідомляє пресс-служба "Енергоатому".

"Згідно з контрактом, укладеним з "Енергоатомом", для ЦСВЯП (Централізоване сховище відпрацьованого ядерного палива, - ред.) Holtec International буде поставляти спеціальне технологічне обладнання для поводження з відпрацьованим ядерним паливом щодо технології, передбаченої у проекті будівництва ЦСВЯП, яка також розроблена Holtec International. Насамперед, це контейнери для зберігання і перевезення відпрацьованого ядерного палива, а також допоміжне обладнання для поводження з такими контейнерами, вага яких становить 150 - 170 тонн", - йдеться в повідомленні.

ЦСВЯП будується для зберігання відпрацьованого ядерного палива з трьох українських АЕС: Рівненської, Південно-Української та Хмельницької. Запорізька АЕС має власне пристанційне сховище.

Нагадаємо, раніше міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак заявив, що в Україні стартувало будівництво сховища відпрацьованого ядерного палива.