ua en ru

Україна домовилася з главою ОБСЄ про посилення роботи місії на Донбасі

Україна домовилася з главою ОБСЄ про посилення роботи місії на Донбасі Фото: Анджелино Альфано (twitter.com/ItalyMFA)

Глава ОБСЄ підтвердив підтримку територіальної цілісності України

Необхідно посилити ефективність Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні на окупованій Росією території Донецької та Луганської областей. Про це у ході зустрічі говорили міністр Павло Клімкін та глава зовнішньополітичного відомства Італії, діючий голова ОБСЄ Анджеліно Альфано, передає прес-служба МЗС України.

"Сторони погодилися з необхідністю посилення ефективності Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні та покращення її технічної оснащеності в умовах ускладнення безпекової та гуманітарної ситуації на окупованій Росією території Донецької та Луганської областей", - йдеться у повідомленні.

Клімкін зазначив, що є неприпустимою російська практика обмежень діяльності СММ ОБСЄ на окупованих територіях. Зокрема, спостерігачі Місії повинні мати вільний та безперешкодний доступ по всій Україні, у тому числі окупованих територіях Криму та Донбасу.

"Під час спільної прес-конференції Анджеліно Альфано підтвердив непохитність Італії у дотриманні консолідованої позиції ЄС щодо засудження окупації Криму та невизнання спроби його анексії", - повідомили в МЗС.

Нагадаємо, раніше Анджеліно Альфано заявив, що альтернатив мінським домовленостями для вирішення ситуації на Донбасі немає. "Криза в Україні є одним з головних пріоритетів нашого головування в ОБСЄ у 2018 році. Ми сповнені рішучості відігравати активну роль у стабільному і довготривалому вирішенні кризи. Альтернативи мінським домовленостям немає", - сказав Альфано.

У середу, 31 січня, голова ОБСЄ зустрівся із президентом України Петром Порошенком. Цього ж дня Альфано разом із Павлом Клімкіним відвідають Донбас.