ua en ru

Альтернатив мінським домовленостями для вирішення ситуації на Донбасі немає, - голова ОБСЄ

Альтернатив мінським домовленостями для вирішення ситуації на Донбасі немає, - голова ОБСЄ Фото: зустріч Анджеліно Альфано і Павла Клімкіна (twitter.com/ItalyMFA)

Глава ОБСЄ назвав кризу в Україні одним із головних пріоритетів організації в 2018

Альтернатив мінським домовленостями для вирішення ситуації на Донбасі немає. Про це заявив голова ОБСЄ Анджеліно Альфано в ході зустрічі з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним в Києві.

"Криза в Україні є одним з головних пріоритетів нашого головування в ОБСЄ у 2018 році. Ми сповнені рішучості відігравати активну роль у стабільному і довготривалому вирішенні кризи. Альтернативи мінським домовленостям немає", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ та міжнародного співробітництва Італії, глава ОБСЄ Анджеліно Альфано перебуватиме в Україні з робочим візитом 30-31 січня. У рамках візиту заплановано ряд зустрічей, на яких планується обговорити зусилля з припинення конфлікту на сході України в рамках нової ролі Риму в якості голови ОБСЄ.

"Ми вважаємо, що важливо активізувати переговори, щоб покласти край конфлікту", - сказав Альфано на зустрічі ОБСЄ, оголосивши про свою поїздку в Україну і Росію 30 січня-1 лютого.