ua en ru

Україна - Чехія: анонс матчу

Україна - Чехія: анонс матчу Фото: тренування гравців збірної України перед матчем з Чехією (facebook.com/UaNationalFootball)

Готуємося до поєдинку четвертого туру Ліги націй

Збірна України зіграє проти команди Чехії ключовий поєдинок в рамках Ліги націй. Трансляція матчу розпочнеться на РБК-Україна о 21:45, а дивитися його можна на телеканалах ТРК "Україна" і "Футбол 1". Букмекери вважають підопічних Андрія Шевченка фаворитами протистояння.

16 жовтня 21:45
Харків, стадіон "Металіст"

Підопічним Андрія Шевченка на полі ОСК "Металіст" в Харкові потрібно не програти збірній Чехії, навіть нічийного результату буде достатньо, щоб "синьо-жовті" після третього матчу Ліги націй гарантували собі першу сходинку в турнірній таблиці, що дає право перейти в групу А.

На поєдинку буде працювати суддівська бригада з Литви на чолі з 40-річним рефері ФІФА Гедимінасом Мажейкю.

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко: "Як ми побачили у грі Словаччина - Чехія, змінилася в першу чергу мотивація. Команда Чехії стала більш агресивною та наполегливою. У поєдинку зі словаками чехи більше прагнули перемоги, у ключових моментах забили м'ячі й заслужили на звитягу.

Змінювати модель гри ми не збираємося. Футболісти почуваються в ній комфортно. Деякі корективи, звісно, будемо вносити. Ми розуміємо ціну поєдинку, будемо ретельно готуватися".

Головний тренер збірної Чехії Ярослав Шілгавий: "Якщо ми хочемо вийти з групи, то повинні перемагати. Збірна України - суперник, який трішки сильнішими за збірну Словаччини. Але вибору у нас немає: потрібно поліпшити якість своєї гри і продовжувати будувати нову команду.

Я був викликаний в національну збірну через її слабкі результати. Це величезна честь для мене. Працювати на чолі національної команди - вершина кар'єри для будь-якого тренера. Перший матч ми виграли, це прекрасно, але мова йде про початок шляху".

Орієнтовні склади:

Україна: П'ятов, Матвієнко, Бурда, Ракицький, Караваєв, Степаненко, Малиновський, Коноплянка, Ярмоленко, Марлос, Яремчук

Чехія: Вацлік, Гебре Селассіє, Брабец, Челюстка, Кадерабек, Павелка, Барак, Жмрхал, Видра, Дочкал, Шик