ua en ru

Україна братиме участь у одних з найбільших військових навчань НАТО

Україна братиме участь у одних з найбільших військових навчань НАТО Ілюстративне фото (mil.gov.ua)

Стратегическо-військові навчання Trident Juncture 2018 стартують в Норвегії 25 жовтня

Представники Збройних сил України візьмуть участь у одних з найбільших в історії НАТО стратегічно-військових навчань Trident Juncture 2018, які стартують в Норвегії 25 жовтня. Про це передає РБК-Україна з посиланням на прес-службу ВСУ.

Повідомляється, що активна фаза Trident Juncture 2018 з участю 45-тисячного міжвидового контингенту військ триватиме до 7 листопада. Крім 29 країн альянсу у навчанні візьмуть участь військові підрозділи з Швеції та Фінляндії.

"За сценарієм навчань, багатонаціональна коаліція НАТО проводить масштабну військову операцію по звільненню незаконно окупованої північної частини Королівства Норвегія. Агресором виступає вигадана країна "Муринус", за обрисами якій легко вгадується наш північний сусід", - йдеться в повідомленні.

Командно-штабна фаза навчань триватиме до третьої декади листопада в органах управління та навчальних центрах НАТО від італійської провінції Кампанія до норвезьких фюльке Тромсе і Финмарк.

"З 5 вересня українських офіцерів залучені до роботи в секціях штабу багатонаціональної коаліції, вони пройшли етапи теоретичної підготовки та оперативне злагодження і відправляться виконувати завдання за своїми напрямами в Неаполі, Рамштайні і Ставангері", - додали в прес-службі відомства.

Нагадаємо, нардепи відправили на розгляд до Конституційного суду України президентський законопроект №9037 про внесення змін до Конституції України щодо незворотності курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію.

Як повідомляло РБК-Україна, заступник генсекретаря НАТО з політичних питань і політики безпеки, посол Алехандро Альваргонсалес, відповідаючи на запитання журналістів про вплив змін до Конституції щодо курсу в ЄС і НАТО, заявив, що це є внутрішньою справою України.