ua en ru

Україна буде своєчасно розраховуватися по боргах з МВФ, - НБУ

Україна буде вчасно розраховуватися по боргах з Міжнародним валютним фондом (МВФ) та іншими кредиторами. Про це заявила директор департаменту монетарної політики Національного банку України (НБУ) Олена Щербакова, передає Reuters.

"Ми будемо вчасно і в строк виконувати свої зобов'язання, незважаючи на скорочення резервів, яке і планувалося", - сказала Щербакова, заспокоюючи інвесторів, що побоюються дефолту країни в майбутньому році.

Через боргові платежі валютні резерви Національного банку за підсумками серпня скоротилися до 21,65 млрд дол., що нижче обсягу 2,5-місячного імпорту, з 24,65 млрд дол. на початку 2013 р.

Значні боргові виплати, що плануються в майбутньому році, на тлі подорожчання зовнішніх позик і скорочення валютних резервів відновили побоювання про ризик дефолту України за зовнішніми боргами. Різко зросли значення кредитних дефолтних свопів і прибутковість євробондів.

"Ми платимо за графіком, жодних питань. Ми платили в найскладніші часи, я не можу зрозуміти, до чого тут дефолт", - підсумувала Щербакова.