ua en ru

Україна будуватиме елеватори в Йорданії, - Присяжнюк

Україна підписала угоду щодо будівництва елеваторних потужностей в Йорданії. Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк за підсумками візиту української делегації на чолі з Президентом України Віктором Януковичем до королівства Йорданія, передає прес-служба Мінагрополітики.

"Було підписано низку угод, зокрема, щодо будівництва елеваторних потужностей у Йорданії, що дасть змогу збільшити поставки зерна як до цієї країни, так і до сусідніх, а також досягнуто домовленості про збільшення поставок м'яса птиці та субпродуктів".

Він також додав, що було досягнуто домовленості про співпрацю між науковими установами обох країн, зокрема, в сфері розробки спільних програм з вивчення небезпечних хвороб птиці та тварин, обміну селекційним матеріалом (насінням овочевих і баштанних культур), а також запровадження нових технологій схем захисту рослин.

Присяжнюк також повідомив, що підписано угоду щодо співпраці в галузі карантину рослин, що дасть змогу запобігти ввезенню і поширенню регульованих шкідливих організмів, також цей документ має забезпечити координацію державних фітосанітарних заходів.

Міністр також нагадав про зацікавленість українських молокопереробних підприємств у поставках на йорданський ринок кисломолочних продуктів, спредів, сиру твердого, сухого молока, молочних консервів, молока тривалого зберігання, морозива, м'яса, ковбасних та м'ясних виробів, м'ясних консервів, заморожених напівфабрикатів та кондитерських виробів.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що 16 квітня було підписано меморандум між Міністерством аграрної політики і продовольства України і Міністерством сільського господарства Йорданії про економічне, наукове та технічне співробітництво в сфері сільського господарства.