ua en ru

Україна не буде визнавати "дипломів" ДНР/ЛНР про вищу освіту, - Тука

Україна не буде визнавати "дипломів" ДНР/ЛНР про вищу освіту, - Тука Фото: Георгій Тука (РБК-Україна)

"Дипломи" не визнаватимуться навыть за умови "додаткового іспиту"

Україна не буде визнавати "дипломів" так званих "Донецької/Луганської народних республік" (ДНР/ЛНР) про вищу освіту. Про це у Facebook написав заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука.

"Україна не буде визнавати папірці, що надаються незрозумілими установами в квазі-утвореннях. Цілком припускаю, що це питання буде підніматись і надалі і дискусія буде тривати, але позиція влади незмінна: ні. Ми створили додаткові умови для того, щоб діти з непідконтрольних територій мали можливість отримувати якісну вищу освіту в навчальних закладах України!", - написав він.

Так, за словами Туки, він кілька разів зустрічався з представниками міжнародних гуманітарних організацій, де піднімалось питання щодо можливості визнання Україною "дипломів" ДНР/ЛНР про вищу освіту.

"На першій зустрічі наші партнери запропонували розглянути можливість визнання цих "посвідчень" і отримали чітку відповідь "ні". На другій зустрічі було підняте питання щодо можливого визнання після того, як студент підтвердить свої знання на додатковому іспиті. Відповідь була "ні", - написав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що навесні поточного року у Києві Служба безпеки України (СБУ) викрила підпільну типографію, яка займалася виготовленням підроблених документів для самопроголошених "Донецької/Луганської народних республік".