ua en ru

Україна буде постачати електроенергію в Крим за економічно обґрунтованими тарифами, - заступник міністра енергетики

Україна буде постачати електроенергію в Крим за економічно обґрунтованими тарифами.

Україна буде постачати електроенергію в Крим за економічно обґрунтованими тарифами. Про це сьогодні перед засіданням уряду повідомив заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Вадим Уліда, передає кореспондент РБК-Україна.

"Було прийнято рішення, що повинен бути встановлений тариф, він буде економічно обґрунтованим і за цим тарифом електроенергія буде поставлятися в Крим", - розповів Уліда.

Він додав, що постачанням електроенергії буде займатися "Інтеренерго".

"Враховуючи, що з тієї сторони незрозуміла ситуація, яка буде, є ризики взаємовідносин з контрагентами, то було прийнято рішення, що всі ризики не переносити на оптовий ринок електроенергії, не ставити під загрозу функціонування цього ринку повинен постачальник "Інтеренерго", державне підприємство, він досвідчений та він бере на себе всі ризики взаємовідносин з тими кримськими суб'єктами по оплаті, по обмеженнях та інше", - зазначив Уліда.

Він також додав, що постачання електроенергії в Крим не переривалося.

"Постачання електроенергії здійснюється, порядок її розроблено з урахуванням кримських компаній, які вимушено там опинилися, і він узгоджений з ними. Постачання електроенергії не переривалася, як вони здійснювалися, так і здійснюються, просто мова йде про те, що ми привели закон до тієї об'єктивної ситуації, яка там є", - підкреслив Уліда.