ua en ru

Україна буде відповідати критеріям членства в ЄС і НАТО, - Порошенко

Україна буде відповідати критеріям членства в ЄС і НАТО, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Україна продовжить європейський та євроатлантичний шлях

Україна продовжить робити все необхідне для того, щоб стати членом ЄС і НАТО. Про це сьогодні в ході урочистостей з нагоди 50-річчя створення Світового конгресу українців, заявив президент України Петро Порошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"І надалі ми можемо розрахувати на таку ж координацію і взаємодію з боку Світового конгресу українців зусиль нашої держави щодо захисту суверенітету, територіальної цілісності, незалежності нашої держави та реалізації наших амбітних європейських і євроатлантичних цілей, оскільки деякі політики всередині країни і за її межами також не вірять, що ми отримаємо і перспективу членства в ЄС, перспективу членства в НАТО... Ми подолаємо ці бар'єри, ми змінимо країну. Україна буде відповідати тим критеріям, які необхідні для того, щоб подавати заявку на членство. Ми продовжимо наш європейський та євроатлантичний шлях", - заявив президент.

Раніше президент України Петро Порошенко заявив, що дорога України веде до вступу в Європейський Союз і Північноатлантичний Альянс.

"Дорога у нас одна - широкий євроатлантичний автобан, що веде до членства в Європейському Союзі і НАТО", - заявив Порошенко.

Президент України також заявив, що українська армія у відмінному стані і готова дати відсіч ворогові.

Нагадаємо, Порошенко закликав приділяти належну увагу армії України.