ua en ru

Україна не відмовлятиметься від вугілля та металу з ОРДЛО, - Черниш

Україна не відмовлятиметься від вугілля та металу з ОРДЛО, - Черниш Фото: Вадим Черниш розповів про плани України щодо закупівлі вугілля в ОРДЛО

Протягом осені бойовики ОРДЛО шантажували Україну непоставками вугілля

Україна не збирається відмовлятися від вугілля та металу з окупованих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО). Про це заявив міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш у ефірі "5 каналу".

"Країна не думає відмовлятися від вугілля і металу з окупованої території. Це наше вугілля і наш метал, чому ми маємо від нього відмовлятися. Це українська цінність, яка належить Україні, а не комусь там чи Російській Федерації", - наголосив міністр.

Черниш також розповів, що бойовики протягом осені 2016 року шантажували Україну непоставками вугілля.

"Бойовики нас шантажували тим, що не будуть поставляти вугілля весь осінній період, тобто вчиняли перепони у поставці вугілля і, на жаль, це могло призвести до віялових відключень електроенергії по всій території України. Та за рахунок того, що діє мінський майданчик для переговорів, ми домовилися, що вугілля буде транспортуватися з непідконтрольних територій", - додав він.

Нагадаємо, Вадим Черниш повідомив, що промислові підприємства, розташовані в окупованих районах Донбасу, сплачують податки Україні.