ua en ru

Підприємства на окупованих територіях Донбасу сплачують податки Україні, - Черниш

Підприємства на окупованих територіях Донбасу сплачують податки Україні, - Черниш Фото: Вадим Черниш стверджує, що підприємства на окупованих територіях Донбасу сплачують податки Україні

Українці, які працюють на окупованих територіях Донбасу, також "платять податки по повній"

Промислові підприємства, розташовані в окупованих районах Донбасу, сплачують податки Україні. Про це заявив міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш в ефірі "5 каналу".

"Там немає органів податкової служби. Податківець не може зайти на територію, де 40 тис. озброєних людей, і перевірити це підприємство, але підприємство працює, виробляє метал. Метал продається за кордон, гроші зараховуються на підконтрольну територію під контроль фіскальної служби, з них сплачуються податки", - розповів Черниш.

Він додав, що незважаючи на те, що перевірити це складно, та податки з територій, які зараз не контролюються урядом, сплачуються кожен місяць.

Крім цього, під час обговорення спрощеної процедури звітності на окупованих територіях Донбасу Черниш повідомив, що українці, які працюють на непідконтрольних територіях, "платять податки по повній також".

Нагадаємо, бойовики обмежили ввезення продуктів на окупований Донбас до 50 кг на одну людину.