ua en ru

Україна гарантуватиме вільний розвиток мов національних меншин, - Клімкін

Україна гарантуватиме вільний розвиток мов національних меншин, - Клімкін Фото: Павло Клімкін (УНІАН)

Клімкін повідомив, що цього тижня МОН надасть детальну інформацію щодо освітньої реформи

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Україна гарантуватиме вільний розвиток мов національних меншин. Про це він написав у своєму Twitter.

"Україна й надалі робитиме все для розвитку української та гарантуватиме вільний розвиток мов національних меншин. Це наш обов’язок", - зазначив міністр.

Клімкін також поінформував, що цього тижня (11-17 вересня) Міністерство освіти та науки надасть детальну інформацію щодо нового закону України "Про освіту" та його застосування.

"Цього тижня Міносвіти надасть детальну інформацію щодо закону України про освіту і його застосування. Працюємо над шляхами втілення, а не емоційною інтерпретацією", - написав голова МЗС.

Нагадаємо, президент Молдови Ігор Додон розкритикував прийняту Верховною Радою освітню реформу і закликав Україну переглянути свою нову політику щодо національних меншин.

Раніше повідомлялося, що глава МЗС Угорщини викликав у міністерство на понеділок, 11 вересня, посла України в Угорщині Любов Непоп через закон про освіту.