ua en ru

Україна все ближче до безвізового режиму з ЄС, - МЗС

Україна все ближче до безвізового режиму з ЄС, - МЗС Фото: Всеволод Ченцов

Найближчий термін введення - вересень 2016

Україна знаходиться на фінішній прямій у питанні безвізового режиму з Євросоюзом. Про це розповів директор департаменту Європейського союзу Міністерства закордонних справ України Всеволод Ченцов під час брифінгу в середу, 29 червня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я думаю, що це вересень адекватний дедлайн (для лібералізації візового режиму України - ред.), - повідомив Ченцов.

"Ми зараз знаходимося на фінішній прямій... Нам на сьогодні, з одного боку, потрібно зберігати терпіння, а з іншого боку, планомірно працювати з усіма інституціями. Існує велика кількість гравців, які приймають рішення... З боку ЄС є підтримка", - сказав він.

Сенцов також повідомив, що на даний момент на рівні Верховної Ради вже зроблені деякі кроки. Зокрема, за його словами, 20 червня профільний комітет з питань юстиції та внутрішніх справ прийняв необхідні рішення щодо початку обробки законодавчих ініціатив в органах Ради.


"Наступний етап - це комітет постійних представників, а далі Рада ЄС і, відповідно, з правом ЄС, якщо питання затверджується та не є спірним, рішення може бути прийнято в будь-якій конфігурації", - пояснив Він.

Як повідомлялося, Порошенко просити Ватикан посприяти скасуванню віз для України.