ua en ru

Україна і Білорусь врегулювали питання компенсації за повернення рейсу "Бєлавіа"

Україна і Білорусь врегулювали питання компенсації за повернення рейсу "Бєлавіа" Фото: білоруська компанія "Бєлавіа"

Компенсаційний механізм знайдений з урахуванням законодавства і України, і Білорусі

Україна і Білорусь врегулювали питання компенсації, пов'язані з поверненням літака "Бєлавіа" в аеропорт 21 жовтня 2016 року. Про це заявив генеральний директор ВАТ "Авіакомпанія "Бєлавіа" Анатолій Гусаров, повідомляє "Белта".

"Це питання врегульовано до взаємовигідного розуміння двох сторін. Проблема закрита, компенсаційний механізм знайдений з урахуванням законодавства і України, і Білорусі. За сумою, яку ми пред'являли українській стороні, знайдений варіант компенсації, нас це повною мірою задовольнило", - сказав Гусаров, додавши, що конфлікт був врегульований за допомогою угоди з державним підприємством обслуговування повітряного руху України "Украерорух" про рівні якості обслуговування.

Як повідомляється, в кінці січня "Украерорух" і "Бєлавіа" уклали угоду про рівні якості обслуговування для підвищення ефективності використання повітряного простору, що перебуває під відповідальністю України, за умови дотримання всіх вимог за рівнем безпеки польотів.

Зазначимо, раніше білоруська авіакомпанії "Бєлавіа" заявила, що її літак, що виконував рейс з Києва до Мінська в п'ятницю, 21 жовтня, повернули в аеропорт "Жуляни" (Київ) з погрозою підняти в повітря винищувачі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко вибачився перед президентом Білорусі Олександром Лукашенком за інцидент з літаком "Бєлавіа".