ua en ru

Україна і Баварія відновлять роботу міжурядової постійної комісії

Україна і Баварія відновлять роботу міжурядової постійної комісії Фото: Порошенко і Зеєхофер

Порошенко закликав баварську сторону підтримувати зусилля України зі зміцнення державності

Президент Петро Порошенко та прем'єр-міністр Баварії Хорст Зеєхофер домовились відновити діяльність урядової Постійної українсько-баварської робочої комісії. Про це йшлося під час їхньої зустрічі у Мюнхені, повідомляє прес-служба глави держави.

Зазначено, що Порошенко закликав баварську сторону підтримувати зусилля України зі зміцнення державності.

Президент наголосив на важливості єдності всього Євросоюзу для збереження санкцій проти Росії, яка не виконує взяті на себе у Мінську зобов'язання.

Своєю чергою Зеєхофер відзначив, що Німеччина продовжить робити все для збереження територіальної цілісності України.

"Співрозмовники домовилися відновити діяльність міжурядової Постійної українсько-баварської робочої комісії", - йдеться в повідомленні.

Порошенко також відзначив нові можливості, які відкриваються для українських і німецьких товаровиробників завдяки зоні вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом у рамках Угоди про асоціацію.

За інформацією відомства, глава держави також висловив вдячність баварській стороні за реалізацію низки доброчинних проектів для українських громадян, передусім лікування дітей, постраждалих внаслідок російської агресії, а ще - запросив Зеєхофера відвідати Київ на чолі делегації баварського бізнесу.

Нагадаємо, Міністерство економічного розвитку і співробітництва Німеччини запропонувало організувати і провести цього року в Києві економічний форум, де столиця презентує проекти, до яких хоче залучити інвестиції німецького бізнесу.