ua en ru

Україна, Азербайджан і Туреччина створять тристоронній формат співпраці

Україна, Азербайджан і Туреччина створять тристоронній формат співпраці Фото: Азер Худиев (kiev.mfa.gov.az)

Перші переговори з питання створення тристороннього формату відбудуться 6 березня в Баку

Україна, Азербайджан і Туреччина створять тристоронній формат співпраці. Про це заявив посол Азербайджану в Україні Азер Худієв, повідомляє "Азертадж".

Як повідомляється, 6 березня 2018 року, в Баку пройдуть перші політичні переговори з питання створення формату Україна-Азербайджан-Туреччина.

"Для участі в політичних нарадах в Азербайджан прибудуть делегації під керівництвом заступника міністра закордонних справ України Василя Боднаря та заступника міністра закордонних справ Туреччини Уміда Ялчина. У політичних нарадах Азербайджан представить делегація на чолі із заступником міністра закордонних справ Халафа Халафова", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, в рамках нового формату планується обговорювати питання розвитку політичного, економічного, енергетичного та гуманітарного партнерства між країнами. Крім того, обговорюватимуться питання здійснення вантажоперевезень за допомогою нових транспортних коридорів, перевезення енергоресурсів за допомогою басейнів Каспійського і Чорного морів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глави прикордонних служб України та Азербайждана Петро Цигикал і Ельчин Гулієв домовилися про розширення співпраці в боротьбі проти контрабанди наркотиків, а також про професійну підготовку підрозділів спеціального призначення.