ua en ru

Україна і Австралія впевнені, що винні в трагедії MH17 будуть покарані, - Парубій

Україна і Австралія впевнені, що винні в трагедії MH17 будуть покарані, - Парубій Фото: Андрій Парубій (rada.gov.ua)

Трагедія сталася 17 липня 2014 в Донецькій області

Винні в катастрофі Boeing 777 поблизу Тореза Донецької області, який здійснював рейс MH17 (Амстердам - Куала-Лумпур) 17 липня 2014, повинні бути покарані. Про це сьогодні під час брифінгу за підсумками зустрічі з президентом Сенату Австралії Стівеном Перрі заявив голова Верховної Ради (ВР) Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми висловили впевненість, що в результаті слідчих дій буде не просто продемонстровано і показано винних у цій трагедії, а також притягнуть їх до відповідальності", - заявив Парубій.

У свою чергу, Перрі подякував Україні за дозвіл на присутність австралійських слідчих після падіння літака і спільну роботу над розслідуванням.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна і Нідерланди підпишуть угода про міжнародно-правовому співробітництві у справі про катастрофу пасажирського літака МН17 на Донбасі в липні 2014 року. Повідомлялося, що Нідерланди оголосили рішення про обрання механізму притягнення до кримінальної відповідальності винних у катастрофі МН17 в рамках правової системи цієї країни.