ua en ru

Україна аргументує МВФ відсутність необхідності підвищення ціни на газ для населення, - Азаров

Українська сторона повідомила Міжнародному валютному фонду, що питання про підвищення тарифів на газ для населення може бути відкладений до "наведення порядку" у сфері тарифоутворення на комунальні послуги. Про це прем'єр-міністр України Микола Азаров повідомив в ефірі Першого національного каналу.

"Перш ніж прийняти рішення про підвищення тарифів на газ для населення, необхідно розібратися в цій сфері (тарифоутворення у сфері ЖКГ)... Необхідно навести порядок у цій сфері... Відкласти розгляд цього рішення до тих пір, поки не наведемо порядок", - сказав Азаров.
Азаров зазначив, що "може бути і не треба йти на підвищення тарифів для населення... У нас є всі аргументи, для того щоб це рішення було виваженим".

Крім того, прем'єр-міністр зазначив, що уряд України не припиняв співпраці з МВФ: "Мова не йде про відновлення програми співробітництва, програма є, і ми з МВФ співпрацюємо. Ми здійснюємо регулярні консультації, оскільки вони є нашим кредитором, то ми з ними радимося, яким чином нам вирішувати ті чи інші фінансові проблеми... У програмі співпраці з МВФ передбачено цілий ряд заходів, які має уряд зробити, практично на 90% він (уряд) виконало цю програму".

Нагадаємо, для отримання чергового траншу кредиту МВФ, Україна повинна почати пенсійну реформу і підвищити тарифи на газ для населення.