ua en ru

Україна після 10 місяців розглядів відсудила у РФ нафтовий танкер

Україна після 10 місяців розглядів відсудила у РФ нафтовий танкер Фото: голова Держрибагентства Ярема Ковалів

25 травня танкер прибув до України у порт міста Іллічівськ

Україна після 10 місяців розглядів відсудила у Російської Федерації нафтовий танкер "Таманський". Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства аграрної політики та продовольства України.

"Після 10-місячної боротьби з РФ та офшорними фрахтувальниками-шахраями, Держрибагентству вдалося повернути державі актив - нафтовий танкер "Таманський", вартістю близько 1 мільйона доларів США", - повідомив голова Держрибагентства Ярема Ковалів.


Як зазначається, 25 травня танкер прибув до України у порт міста Іллічівськ.

Згідно з повідомленням, поверненню судна в Україну передував тривалий судовий процесу у Туреччині з офшорним фрахтувальником Сowen Management S.A. (Багамські о-ви), афілійованим з Російською Федерацією.

Україна після 10 місяців розглядів відсудила у РФ нафтовий танкер

Фото: нафтовий танкер "Таманський"

"Фрахтувальник створив штучну заборгованість за ремонт судна, та на основі неї намагався незаконно продати судно через виконавчу службу Туреччини", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, з лютого 2015 року фрахтувальник Сowen Management S.A. (Багамські о-ви), афілійований з Російською Федерацією, не виплачував Україні кошти за фрахт судна.

"З урахуванням пені борг складав близько 700 тис. доларів США. З кінця липня 2015 р. "Таманський" не виходив у море, а попередня команда (троє моряків-кримчан з українським громадянством) не отримували заробітну платню і врешті-решт у грудні 2015 р. втекли з судна", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Сполучені штати Америки відправили в Європу перший танкер зі скрапленим газом.